Boller i karry - nemt, lækkert og billigt

Mangler du den rette inspiration, når du står for at skulle tilberede familiens aftensmad? Så skulle du prøve med boller i karry.

Boller i karry – et sikkert hit ved middagsbordet

Selv om man aldrig vil kunne gøre alle tilfredse hele tiden, er der et par klassikere i blandt de mange retter i det traditionelle danske køkken, som altid vil vække glæde og begejstring. Blandt disse findes retter, som er nemme at følge, ikke kræver den vilde forberedelse, og samtidig er hurtige at fremstille. Og når en sådan ret samtidig er billig og hurtig i indkøb, bliver det næsten ikke mere optimalt. Blandt disse retter finder vi de velkendte boller i karry.

Boller i karry er en simpel og nærmest ikonisk ret, som har overlevet i årtier, og stadig bringer fryd til danske ganer – hos store såvel som hos små. Selv om boller i karry ikke har så forfærdeligt meget tilfælles med sit østerlandske udspring – de traditionelle indiske karry retter – er der stadig utroligt megen smag i den lækre ret. Børnene elsker den afrundede og aromatiske sovs og de bløde kødboller. Og de fleste voksne kan da også sagtens være med, når der står gammeldags boller i karry på bordet.

Den store fordel ved boller i karry er – foruden det, at retten er billig og nem at fremstille – at den sagtens kan tåle at stå i køleskabet i et par dage. Således kan tiloversbleven boller i karry anvendes som frokost eller madpakke dagen efter. Hvis du er en smule forudseende, laver du en ordentlig skudefuld boller i karry på én gang – det tager ikke særligt meget længere tid end at tilberede en standard portion, og så kan du fryse dine boller i karry ned, så der er til flere dages aftensmad.

Du kan se den fulde opskrift på boller i karry på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/boller-i-karry